Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές από την UNESCO

Με τα «Βραβεία Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές», η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θα τιμήσει για μια ακόμα χρονιά το έργο και τις πρωτοβουλίες δέκα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, στο αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα βραβεία θα απονείμει η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της UNESCO για Θέματα Εκπαίδευσης Stefania Giannini, η οποία θα βρεθεί στην Αθήνα αποκλειστικά για την Τελετή Απονομής.

Στόχος των βραβείων είναι η αποτίμηση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής συγκρότησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η εκπαιδευτική προσφορά τους κατά την τριετία 2015 – 2018, η ενσωμάτωση των προτεραιοτήτων της UNESCO στην εκπαίδευση, καθώς και η διασύνδεση του εκπαιδευτικού έργου τους με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Κάθε βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, χορηγία της κυρίας Αριάν Κοντέλλη. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN AIRLINES.

Η Επιτροπή Κρίσης των Βραβείων απαρτίζεται από: την Εμπειρογνώμονα Σύμβουλο Α’ του ΥΠΕΞ Θεοδώρα Γκότα, τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές Φωτεινή Ασδεράκη, Βασίλειο Μακράκη, Παρούλα Νάσκου – Περράκη και Μιχάλη Σκούλλο, και τον τ. Περιφερειακό Διευθυντή Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Κρυστάλλη