Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Περπατάμε για την Ελευθερία σε 17 πόλεις της Ελλάδας

Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες εμπορίας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). 1 στους 4 είναι παιδιά!

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18 Οκτ), το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε για την Ελευθερία σε 17 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου. Φέτος, στην Αθήνα το Walk for Freedom συνδιοργανώνεται από την Α21, το Fashion Revolution Greece και το Raise Your Voice, ενώ την υποστήριξή του στη δράση εκφράζει το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων. H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα “δίχτυα” του οργανωμένου εγκλήματος. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 17:00 μ.μ. στην πλατεία Μοναστηρακίου. Η πορεία θα περάσει από την οδό Ερμού, με στάση στη Βουλή των Ελλήνων και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με το human trafficking. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Η πορεία θα διεξαχθεί και σε άλλες 17 πόλεις, μεταξύ άλλων Θεσσαλονίκη, Λευκωσία, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καρδίτσα και Πάτρα.

Το Fashion Revolution είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο κίνημα ακτιβισμού στο χώρο της μόδας διεκδικώντας μια πιο δίκαιη, ασφαλή, καθαρή και διαφανή βιομηχανία μόδας. Θέτουμε ένα ερώτημα: #WhoMadeMyCLothes. Αγαπάμε την μόδα αλλά δεν θέλουμε τα ρούχα μας να γίνονται αιτία εκμετάλλευσης των ανθρώπων και καταστροφής του πλανήτη μας. Ζητάμε ριζικές και επαναστατικές αλλαγές. Αυτό είναι το όνειρο μας.

Στο Φεστιβάλ Raise Your Voice ενώνονται οι φωνές 52 οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και φορέων με ένα μήνυμα: ‘Κάνε τη Σύνδεση: Εμπορία Ανθρώπων’. Στις 24-26 Απριλίου 2020 δημιουργοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και το κόσμο συναντιούνται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για να κάνουμε τη σύνδεση και να βάλλουμε ένα ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ενώνοντας τις ιστορίες μας μαζί με πολίτες τρίτων χωρών σε μια μεγάλη πολιτισμική και πολιτιστική γιορτή κοινωνικής ένταξης.