Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου: Μια ομάδα που ξεκίνησε τις δράσεις της πριν 3 χρόνια

Ποια είναι η Εθελοντική ομάδα Ζακύνθου;

Ξεκίνησε τις δράσεις της πριν 3 περίπου χρόνια. Σκοπός της ο ευπρεπισμός του νησιού με οποιονδήποτε τρόπο.

Ξεκινήσαμε ως “οικογενειακή επιχείρηση” καθαρίζοντας το νησί από άκρη σε άκρη. Η Ομάδα πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια της Ζακύνθου. Την ξέρουν παντού και την πιστεύουν άπαντες. Έχουμε βρει στέγη σε άστεγους, προσπαθούμε να δώσουμε ρεύμα σε όσους δεν έχουν, τρόφιμα και άλλα υλικά αγαθά.

Βάζουμε τα παιδάκια στο κλίμα του εθελοντισμού. Έχουμε φιλοξενήσει ομάδα Εθελοντών δυτών από την Αθήνα για καθαρισμό βυθού (ομάδα “WE DIVE WE CLEAN”), ομάδα χορευτών δρόμου για τις Απόκριες. Έχουμε καθαρίσει το νοσοκομείο, έχουμε βάλει εξωτερικές ανοιχτές δανειστικές βιβλιοθήκες σε μικρά παραδοσιακά χωριά του νησιού μας τροφοδοτώντας τις με εκατοντάδες βιβλία φίλων χορηγών. Ότι άσχημο βλέπουμε στο νησί προσπαθούμε να το διορθώσουμε στα πλαίσια του δυνατού.

Έχουμε βοηθήσει συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Καθαρισμός στο ναυάγιο, στολισμός εξωτερικών χωρών τις γιορτές κ.λ.π. Συμμετοχές στο LET’S DO IT GREECE, συνεργασίες με περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, διοργάνωση Παγκόσμιου Φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων γεύσεων και πολλά πολλά άλλα…