Πεζοπορία για καλό σκοπό στην Αρχιεπ. Αυστραλίας

Με ένα ιδιότυπο τρόπο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος συγκέντρωσε χρήματα για της ανάγκες του Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι και έχοντες την καλή θέληση, συμμετείχαν σε πεζοπορία, η οποία ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σύδνεϋ. Η παράδοση αυτή είναι γνωστή ήδη στην Αυστραλία με την ονομασία “walkathon”. Παράλληλα στο προαύλιο της Εκκλησίας είχε οργανωθεί γιορτή με παραδοσιακό φαγητό και λαχειοφόρο αγορά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και από αρκετούς κληρικούς, προπορεύτηκε της πεζοπορίας στην περιοχή και ακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί. Εν συνεχεία παρουσιάστηκε από το σχολείο της ενορίας πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Μετά την επιστροφή από την πεζοπορία, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τους μετέχοντας και τους κάλεσε να επαναλάβουν την προσπάθεια και την επόμενη χρονιά, φέροντας μαζί τους συγγενείς, φίλους και γνωστούς, προκειμένου αυτός ο θεσμός να ενισχυθεί και παράλληλα να βοηθηθεί περισσότερο το Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος τέλος, πέρασε από όλα τα περίπτερα και ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους εθελοντές. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 63.000 δολάρια.