Οι αφίσες του Χονγκ Κονγκ που στέλνουν ουσιαστικά μηνύματα για τους ΑμεΑ

Μια καμπάνια που αποτυπώνει τα καθημερινά προβλήματα των ΑμεΑ και έχει ήδη θετική ανταπόκριση από τους χρήστες του Reddit

Παρά τις έντονες αναταραχές που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Χονγκ Κονγκ, οι λάτρεις της τέχνης και του design καταφέρνουν να βρουν «καταφύγιο» χάρη στις ιδιαίτερες αφίσες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης και αποτελούν μια πρωτοβουλία του PHAB, της ένωσης των ανθρώπων που έχουν κάποια σωματική αναπηρία.

Οι αφίσες αυτές έχουν σχεδιαστεί από τη διαφημιστική εταιρεία Tomorrow Communications κι έχουν ήδη γίνει viral στο Reddit, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την υποστήριξη περίπου 46.000 ανθρώπων. Συγκεκριμένα, τα γραφικά έχουν σχεδιαστεί από τον δημιουργό κομικς Li Chi-Tak και επί της ουσίας απεικονίζουν το πώς οι άνθρωποι που είναι σε αμαξίδια δυσκολεύονται να υπερβούν ορισμένα καθημερινά εμπόδια, όπως είναι το κενό ανάμεσα στην αποβάθρα του τρένου και τον συρμό, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους ανθρώπους που τα ξεπερνούν με ευκολία. «Αυτό που για εσένα μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό και καθημερινό, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν» αναφέρει μία από τις αφίσες. «Η ένωση PHAB του Χονγκ Κονγκ δεσμεύεται να δημιουργήσει μια κοινωνία ίση για όλους τους ανθρώπους και χωρίς φραγμούς, ανεξαρτήτως του αν έχουν κάποια μορφή αναπηρίας».

Οι λάτρεις του design φαίνεται πως έχουν ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη καμπάνια, με έναν χρήστη του Redddit να αναφέρει πως «η καμπάνια αυτή με κάνει πραγματικά χαρούμενο, γιατί περιγράφει ακριβώς το πώς αισθάνεται κανείς όταν θέλει να πάει κάπου έξω». «Δεν θα ήμασταν ανίκανοι να κάνουμε πράγματα εάν ο κόσμος ήταν εξίσου φτιαγμένος τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους ανθρώπους» συμπληρώνει ένας άλλος χρήστης.