Έρευνα: Πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν αποκτούν παιδιά για οικονομικούς λόγους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Eurolife ERB Insurance Group, η παρουσίαση της έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα» της HOPEgenesis.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της HOPEgenesis Δρ. Στέφανου Χανδακά δημιουργήθηκε στοχευμένη έρευνα για το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, με στόχο να αποτελέσει τη δυναμική μιας ολοκληρωμένης αντίληψης του προβλήματος, ως εργαλείο για την διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής. Η έρευνα εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB.

Την έρευνα παρουσίασαν ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurolife ERB, ο Δρ. Stefanos Chandakas Ιδρυτής και Πρόεδρος της HOPEgenesis, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni ως Πρέσβης του κοινοφελούς έργου της HOPEgenesis, ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος ,Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Panos Xenos , Διδάσκων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Μέλος της Επιτροπής Μεντόρων της HOPEgenesis. #HOPEgenesis #NPO #WEAREHOPE #erevna

Το 89,74% δήλωσαν ότι θα αποκτούσαν άμεσα παιδί αν είχαν οικονομικό κίνητρο, όπως επιδόματα και επαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Το 52,9% των Ελλήνων δηλώνει ότι το υψηλό οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η περίοδος της κύησης αλλά και συνολικά μετέτειπα η ανατροφή ενός τέκνου, αποτελεί το σημαντικότερο ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτηση παιδιού. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης, που διενεργήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2019, για τα αίτια της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis και την υποστήριξη της ασφαλιστικής εταιρείας EUROLIFE ERB.