Σκύλος θεραπευτής για κακοποιημένα παιδιά στο δικαστήριο του Μπουένος Άιρες

Ο Τιτάν έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση…

Πρωτοπορεί το Μπουένος Άιρες, με τον πρώτο σκύλο θεραπευτή παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο δικαστήριο του Μπουένος Άιρες έχει διαμορφωθεί μια αίθουσα αναμονής μόνο για παιδιά. Εκεί τα παιδιά γνωρίζουν τον Τιτάν, το πεντάχρονο Γκόλντεν Ριτρίβερ, μπορούν να παίξουν μαζί του, να το χαϊδέψουν και να του προσφέρουν λιχουδιές.

Ο Τιτάν είναι ο πρώτος σκύλος θεραπευτής παγκοσμίως που εργάζεται σε χώρο δικαστηρίου. Έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση για να «δουλεύει» με παιδιά.

Όπως εξηγεί ο Γενικός Σύμβουλος Κηδεμόνων του γραφείου Δημόσιου Κατήγορου στη La Republica, «Ο Τιτάν μας συνοδεύει στο να υποδεχτούμε τα κορίτσια και τα αγόρια που έρχονται για να καταθέσουν. Ο σκύλος τους δείχνει την αγάπη του κι έτσι τα παιδιά ανοίγονται περισσότερο και δεν επικεντρώνονται στην κατάθεση, αλλά στο παιχνίδι και στην τρυφερότητα».

«Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα κατάθεσης, ο Τιτάν τα βοηθάει να μειώσουν το συναισθηματικό στρες που νιώθουν μετά την αποκάλυψη της κακοποίησής τους. Κάθε παιδί που τελειώνει αυτή την οδυνηρή και τραυματική εμπειρία πηγαίνει να πει ένα αντίο στον Τιτάν, να παίξει και να φωτογραφηθεί μαζί του αποχωρώντας όσο γίνεται πιο ήπια και ευχάριστα», αναφέρει ο εκπαιδευτής του συγκεκριμένου σκύλου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: