37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Όσα είδαμε στο κορυφαίο δρομικό event της Ελλάδας

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έφερε ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το κορυφαίο δρομικό event της Ελλάδας δεν επηρεάστηκε από τη βροχόπτωση που επεφύλασσε ο καιρός στους συμμετέχοντες και για ακόμα μια χρονιά προσέφερε εικόνες, στιγμές, πανηγυρισμούς, κούραση, ιδρώτα, εξάντληση, νικητές και κανέναν ηττημένο.

Τυπικά, ο Τζον Κιπκόριρ Κόμεν προσπέρασε στο τελευταίο χιλιόμετρο τον Φελισιέν Μουσχιτιρά και εξασφάλισε τη νίκη. Στα 42 του, ο Κόμεν έδωσε τη 15η νίκη στην Κένυα, με την Ελλάδα να παραμένει στις 13, με τελευταία εκείνη του Χριστόφορου Μερούση το 2015 (μεσολάβησε στο κενυατικό σερί από το 2001 μέχρι φέτος).

Στο βάθρο των νικητών, όμως, υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, αφού ο Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, με τον 2ο καλύτερο ελληνικό χρόνο στην ιστορία. Το 2:19.01 από τον αθλητή του Χρήστου Παπαχρήστου βρίσκεται πίσω μόνο από το 2:17.56 του Νίκου Πολιά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. Το παρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας έδωσαν μεταξύ άλλων ο Σάκης Ρουβάς, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου με την φίλη της Μαίρη Συνατσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Ηλιάκη, Γιώργος Λιανός, οι οποίοι έτρεξαν, έπαιξαν μουσική στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, έβγαλαν φωτογραφίες με τον κόσμο και σέλφι.