SNF RUN: 2020 FIRST RUN Οι εγγραφές άνοιξαν!

Φέτος, την Πρωτοχρονιά, δεν αλλάζουμε απλώς χρόνο, αλλάζουμε δεκαετία και γι’ αυτό αξίζει να το γιορτάσετε με έναν μοναδικό τρόπο!

Πώς; Φορώντας τα καλά σας…αθλητικά παπούτσια και τρέχοντας στον βραδινό αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN, γύρω από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η εκκίνηση δίνεται στις 00:04, την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Επιπλέον του SNF RUN, το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει πατινάζ στο Κανάλι μέχρι αργά, Φωτεινές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα επικό DJ Party στην Αγορά με τον θρυλικό mod master Eddie Piller και, βέβαια, τα καθιερωμένα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα!

Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: 2020
Διαδρομή: 4 χιλιόμετρα

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.SNF.org

Τον αγώνα θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Και φέτος, οι δρομείς με τη συμμετοχή τους μπορούν να προσφέρουν ένα όμορφο Πρωτοχρονιάτικο δώρο στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό προς τους παρακάτω μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς:

Τα Παιδιά της Άνοιξης
Οι Άγγελοι της Χαράς
H Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν»

Με την περαιτέρω συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει.

O SNF RUN: 2020 FIRST RUN, διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Τα Παιδιά της Άνοιξης

Το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ “Τα Παιδιά της Άνοιξης’’, φιλοξενεί 67 ενήλικες, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και σπαστική τετραπληγία. Ένας βασικός στόχος του Κέντρου είναι η επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων που φοιτούν σε αυτό, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ωφελούμενών, ο περιορισμός του κοινωνικού αποκλεισμού τους και η παροχή ίσων ευκαιριών στην καθημερινότητά τους. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει το άριστα καταρτισμένο προσωπικό και οι εθελοντές του Κέντρου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με το δώρο των δρομέων και την περαιτέρω ενίσχυση του ΙΣΝ, το Κέντρο σκοπεύει να καλύψει την προμήθεια του απαραίτητου και κατάλληλου εξοπλισμού των αιθουσών φυσικοθεραπείας και φυσικής εκπαίδευσης, για την καλύτερη θεραπεία και άσκηση των ωφελούμενων.

Το Κέντρο λειτουργεί από το 1990 και στεγάζεται στην Αλεξάνδρεια του Ν. Ημαθίας.

Oι Άγγελοι της Χαράς

Οι «Άγγελοι της Χαράς» προσφέρουν ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της τέχνης σε παιδιά που νοσηλεύονται ή που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρίες. Ειδικά εκπαιδευμένοι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί και μουσικοθεραπευτές υλοποιούν σε εβδομαδιαία βάση καλλιτεχνικά προγράμματα και εμψυχωτικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε όλα τα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και Φορείς Ειδικής Αγωγής.

Με το δώρο των δρομέων, και την περαιτέρω ενίσχυση του ΙΣΝ, θα ενισχυθούν τα καλλιτεχνικά και θεραπευτικά προγράμματα στην εντατική νεογνών και τα ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Παίδων της Αθήνας που δραστηριοποιείται ο οργανισμός.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2014.

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν»

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» υποδέχεται παιδιά από την ηλικία των 4 ετών, τα οποία τελούν κάτω από δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες ή και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, ύστερα από σχετική εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων, ή αίτηση των γονέων τους, ή κατόπιν δικαστικής απόφασης. Ο οργανισμός σήμερα φιλοξενεί 27 παιδιά και μεριμνά για τις καθημερινές δραστηριότητες φροντίδας των ανηλίκων, παρέχοντας τροφή, στέγη, ένδυση, ιατρική περίθαλψη. Επίσης, διοργανώνει δράσεις που στοχεύον στην υγιή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Το δώρο των δρομέων, με την περαιτέρω ενίσχυση του ΙΣΝ, θα συμβάλει στην προμήθεια απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων για τον εξοπλισμό του ιατρείου της δομής. Συγκεκριμένα, προτεραιότητα αποτελεί η προμήθεια ενός ηλεκτρονικού πιεσόμετρου, ενός ηλεκτρονικού φορητού καρδιογράφου και ενός διπλού διαφανοσκόπιου.

Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» ιδρύθηκε το 1955 με έδρα τα Καμίνια στον Πειραιά, με σκοπό την παροχή προστασίας σε ανηλίκους που την έχουν ανάγκη.