Ας μιλήσουμε για τη Σεξουαλική Αγωγή στις 15 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ωνάση

Στις 15 Δεκεμβρίου η Στέγη ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για τη Σεξουαλική Αγωγή, που αναδεικνύει τη σημασία ένταξής της ως αυτοτελούς μαθήματος στο σχολικό πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Για να μπορούν παιδιά, νέοι και νέες να απολαμβάνουν, καθώς μεγαλώνουν, τη σεξουαλικότητά τους με υγεία και να νιώθουν ασφαλείς μέσα στις σχέσεις που διαμορφώνουν.

Πόσα πράγματα γνωρίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι για το σώμα τους; Για το φύλο τους; Για το σεξ; Πόσα από τα πράγματα που γνωρίζουν προέρχονται από έγκυρη πηγή πληροφόρησης; Παραμελώντας την ενημέρωση για τη σεξουαλική αγωγή των παιδιών, δεν ασχολούμαστε με ένα ζήτημα που συντροφεύει και απασχολεί έναν άνθρωπο σε όλη του τη ζωή.

Τι γνωρίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι για το σώμα τους; Για το φύλο τους; Για το σεξ; Οι γνώσεις τους προέρχονται από έγκυρες πηγές πληροφόρησης;

Το Ίδρυμα Ωνάση σας προσκαλεί σε μια Ημερίδα αφιερωμένη στη Σεξουαλική Αγωγή. Στις 18:00 θα προβληθεί η παράσταση “Tom in Greece (Tom à la Ferme)”, σε live streaming από τη Μικρή Σκηνή της Στέγης. Η ανατομία μιας κλειστής κοινωνίας που δυσκολεύεται να ακούσει και να αποδεχτεί, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα.