Συνεργασία της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου με την ΗOPEgenesis

Η ΗOPEgenesis συνεργάζεται με την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, ο Καθηγητής Νικόλαος Βλάχος, Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου και ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς επισφράγισαν την επιστημονική αυτή συνεργασία, η οποία αποτελεί ένα σύγχρονο μοντέλο σύμπραξης δημοσίου, ιδιωτικού και μη κερδοσκοπικού τομέα για την έμπρακτη αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δρ. Νικόλαος Βλάχος ανέφερε: «Με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε τη συνεργασία της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Nοσοκομείου με την HOPEgenesis. Πιστεύουμε ότι η κλινική μας με τις δυνατότητες που διαθέτει τόσο σε έμψυχο υλικό, όσο και σε υποδομές μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «Η επιστημονική αυτή συνεργασία θα αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, αναστρέφοντας σταδιακά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και αυξάνοντας τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Μαζί με την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου προσδοκούμε να μεγαλώσουμε την Ελλάδα».

Λίγα λόγια για την Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου:

Η Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου ιδρύθηκε το 1906 και για περισσότερα από 120 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στην υγεία της γυναίκας. Η Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου βρίσκεται στη μοναδική θέση να παρέχει ειδικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις άλλες Πανεπιστημιακές Κλινικές που εδράζονται στο Αρεταίειο, όπως η Χειρουργική Κλινική, η Νεογνολογική Κλινική, η Αναισθησιολογική Κλινική, Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας και το Αιματολογικό Εργαστήριο.

Επίσης η ανάπτυξη Ειδικών Μονάδων, όπως της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Ενδοκρινολογίας της Γυναίκας και της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής, καθιστούν την Πανεπιστημιακή Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική του Αρεταίειου Νοσοκομείου πρότυπο κέντρο, το οποίο μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και φροντίδα στην γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της

ζωής της (παιδική, εφηβική, αναπαραγωγική ηλικία, καθώς και κατά την χρονική περίοδο της εμμηνόπαυσης) ως βασικού αναπαραγωγικού κυττάρου της κοινωνίας.

Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, Καθηγητής Νικόλαος Φ. Βλάχος, Διευθυντής Β’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής, Αρεταίειο Νοσοκομείο