Αρχαία κάλαντα και Ειρεσιώνη στο Γαλάτσι από την Ελληνική Αγωγή

Η σχολή Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή»πρωτοστάτησε στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου,στο Πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι», την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στολίζοντας την Ειρεσιώνη και τραγουδώντας τα κάλαντα στα Αρχαία Ελληνικά.

Οι μικροί μαθητές της Ελληνικής Αγωγής κατάφεραν να συνδέσουν το παρελθόν με το μέλλον, αναβιώνοντας το πανάρχαιο έθιμο του στολισμού της Ειρεσιώνης, που είναι ο στολισμός των κλαδιών της ελιάς με καρπούς δέντρων και μαλλί (ἔριον) και που αποτελεί τον πρόγονο του σημερινού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στην εκδήλωση αυτή μέσα σε ένα ζεστό εορταστικό κλίμα μαθητές από 5 έως 13 ετών, τραγούδησαν κάλαντα στα αρχαία ελληνικά σε στίχους του Ομήρου και του Πλουτάρχου, αφηγήθηκαν την ιστορία της Ειρεσιώνης και στο τέλος «μεταμόρφωσαν» μία ελιά, σε Ειρεσιώνη.

Τα παιδιά πλαισίωσαν η υψίφωνος Ευδοκία Μωυσίδου και η συνθέτις Ευγενία Μανωλίδου. Τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών  έκανε ο  Κώστας Πασσαδέλλης από τον σύλλογο «Χοροπατήματα».

Στο τέλος, η Ελληνική Αγωγή προσέφερε σε όλους  γλυκά και δώρα και την καλύτερη προσφορά για τους μικρούς φίλους του Γαλατσίου: « Ένα μήνα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα, για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών, μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2020.»

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: 

ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Κηφισίας 125, Αμπελόκηποι
210.5221314
Ellinikiagogi.gr