Πρώτο βραβείο για την «Καλλιπάτειρα» του παραρτήματος Πάτρας στο διαγωνισμό «Πρόσωπα της Χρονιάς»

Το πρώτο βραβείο  κέρδισαν οι «Καλλιπάτειρες» του παραρτήματος Πάτρας στο διαγωνισμό «Πρόσωπα της Χρονιάς» στην κατηγορία κοινωνία.

Το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα», με Πρόεδρο την Κατερίνα Παναγοπούλου, τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τους σκοπούς του, ούτως ώστε να μην εκφράζει την κοινωνική αλληλεγγύη του μόνο σε θέματα αθλητισμού, αλλά και σε θέματα υγείας, ή άλλα που αφορούν γενικότερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
Το ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» παράρτημα Πάτρας εστίασε  το 2019 στο παιδί.

Με σειρά δράσεων ενίσχυσαν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο μέσω του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Παράλληλα έχουν «υιοθετήσει» παιδιά από την Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, τα οποία μετά από τροχαία ατυχήματα ήρθαν αντιμέτωπα με την κινητική αναπηρία!

Η δραστήρια συντονίστρια του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» του παραρτήματος της Πάτρας Μαρία Μανουσάκη κρατώντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Πρόσωπα της Χρονιάς» στην κατηγορία «κοινωνία»

Περισσότεροι από χίλιοι θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 5 Ιανουαρίου 2020, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να επιβραβεύσουν ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, ο καθένας στον τομέα του, για τη σκληρή προσπάθειά τους, τα επιτεύγματά τους και την επιμονή να κάνουν το όραμά τους πράξη.

«Πρόσωπα της Χρονιάς»: 

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» είναι ο θεσμός που καθιέρωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και συνδιοργανώνεται πλέον με το «Ινστιτούτο Πρόσωπα», όπου συμμετέχουν όλοι οι πολίτες που, ατομικά ή ομαδικά, δημιούργησαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα και διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Οι απονομές ξεκίνησαν από το τιμώμενο πρόσωπο που φέτος ήταν η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί που επιβραβεύεται για την άοκνη προσφορά της στηρίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η Ένωση με τις δράσεις της βελτιώνει την καθημερινότητα 30.000 παιδιών παρέχοντας είδη πρώτης ανάγκης, υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας.