Ηλίας Μάστορας: Ο Έλληνας που φτιάχνει μπάλες που κουδουνίζουν για τυφλά παιδιά

Στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότερα από 500 παιδιά με προβλήματα όραση. Πολλά εκ των οποίων είναι αποκλεισμένα από αθλητικές δραστηριότητες.

Έτσι, ο Ηλίας Μάστορας αποφάσισε να φτιάξει μια μπάλα που κουδουνίζει για να παίζουν τα παιδιά, ποδόσφαιρο για τυφλούς.

Ανάμεσα στα τυφλά παιδιά της Ελλάδας βρίσκεται και ο τριών ετών, Λέανδρος.Ο Ηλίας Μάστορας του χάρισε λοιπόν μια τέτοια μπάλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ηλίας Μάστορας, ανέφερε: «Φανταστείτε τη δυσκολία να παίξει ο μικρός με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας όταν η μπάλα ζυγίζει 550 γραμμάρια! Αυτή που δημιούργησα όμως είναι μια ελαφριά μπάλα 250 γραμμαρίων που κουδουνίζει και διαθέτει 4 εσωτερικούς μηχανισμούς. Δεν πωλείται αλλά μόνο δωρίζεται γιατί βασική προτεραιότητα είναι το δικαίωμα στη χαρά κάθε παιδιού με πρόβλημα όρασης ανεξάρτητα από την οικονομική ευχέρεια!».

Για τις παγκόσμιες ανάγκες, ο Ηλίας Μάστορας, επεσήμανε:

«Οι ανάγκες είναι παγκόσμιες και δεν υπάρχει κάποια παρόμοια μπάλα ή καμπάνια. Αρκεί ένα email στο φορέα μας orama2003@gmail.com με τη διεύθυνση του σχολείου και τον αριθμό των παιδιών με πρόβλημα όρασης που φοιτούν, χωρίς προσωπικά δεδομένα, και στέλνουμε την ειδική μπάλα. Πάνω από 3.000 μπάλες έχουν φτάσει σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους μέσα σε δύο χρόνια και είναι μεγάλη η χαρά μας όταν μας στέλνουν φωτογραφίες και videos».

Πηγή: www.newside.gr