Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» & Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας: Απονομή βραβείων

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από σχολεία ολόκληρης της χώρας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2019 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, είχε θέμα «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους» προκειμένου μέσα από τον διαγωνισμό η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 800 μαθητές, ενώ διακρίθηκαν 60 έργα. Καλωσορίζοντας μαθητές, γονείς και δασκάλους η Πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι μέσα από τον Διαγωνισμό δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να εμπνευστούν από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και να στείλουν το μήνυμα ότι τα μνημεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ταυτότητας των λαών και του ανθρώπινου πολιτισμού και πρέπει να προστατευθούν.

Αμέσως μετά, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: η διακεκριμένη ζωγράφος, σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, κυρία Shanna Ingram Papademos, η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης-τεχνοκριτικός Δρ Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, κυρία Αικατερίνη Λέγγου και ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη» κύριος Τάκης Μαυρωτάς, απηύθυναν χαιρετισμό συγχαίροντας τα παιδιά και ενθαρρύνοντάς τα να μην σταματήσουν να ασχολούνται με τη ζωγραφική και την τέχνη ευρύτερα. Ακολούθησε η Απονομή των Βραβείων στα 9 παιδιά των οποίων τα έργα επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή.