Η MeXOXO στήριξε 5000 γυναίκες και συνεχίζει δυναμικά για να βοηθήσει την κάθε γυναίκα να ακολουθήσει το όνειρο της

Το 2015, η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO, δεσμεύτηκε στο Clinton Foundation ότι θα υποστηρίξει 5000 γυναίκες μέχρι το 2020.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ – ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΚΚΟΤΑ – ΠΕΝΝΥ ΣΚΑΡΠΕΤΑ

Μέσα από προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα ενίσχυσε 5000 γυναίκες σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Νεπάλ, Λιβερία, Ουκρανία και Κόστα Ρίκα. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου, 2020 – Η MeXOXO ξεκίνησε με ένα όνειρο, να καταρρίψει στερεότυπα και να βοηθήσει την κάθε γυναίκα να ακολουθήσει το όνειρο της.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΠΕΤΑΣ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ

Στόχος της MeXOXO να υποστηρίξει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί. Ήδη έχει καταφέρει να τηρήσει τη δέσμευση της να βοηθήσει 5000 γυναίκες, κι όπως ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Υπατία, συνεχίζει με αμείωτη ενέργεια και πάθος για την κάθε γυναίκα που θέλει να «σπάσει» τον αόρατο γυάλινο θόλο που την περιορίζει και να οδηγηθεί στην επιτυχία μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών. Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO, μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα που, που έχει βάλει σκοπό να βοηθήσει κάθε γυναίκα που το θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Για το λόγο αυτό ίδρυσε τη MeXOXO, μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΜΠΑ – ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΝΔΥΛΑΤΟΣ

Ξεκίνησε με μέντορα τον Μοχάμεντ Γιούνις, τον τραπεζίτη των φτωχών και βραβευμένο το 2006 με το Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της, να προσφέρει καλό. Μέσα από τη δράση της MeXOXO “Be You!Be Strong ” θέλει να δείξει τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες.

H MeXOXO είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα 5000 γυναίκες σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Νεπάλ, Λιβερία, Ουκρανία και Κόστα Ρίκα. Στόχος και όραμα της ΜeΧΟΧΟ είναι η ενίσχυση της καινοτομίας μέσα από την διοργάνωση διαδραστικών σεμιναρίων και προγραμμάτων διαδικτυακής συμβουλευτικής, ενώ όραμα του Οργανισμού είναι να #breakyourglassceiling χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο μέσω της επιχειρηματικότητας. Προσφέροντας γνώσεις μεταπτυχιακού επιπέδου σε γυναίκες που δεν είχαν την ευκαιρία, ο Οργανισμός ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους ενώ μετά την εκπαίδευσή τους παρακολουθεί την πρόοδό τους και τις οδηγεί «στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή» για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικά τα νούμερα της επιτυχίας: 95% των γυναικών κάνουν το επόμενο βήμα ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο η ΜeΧΟΧΟ, έχει δημιουργήσει ευκαιρίες ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις γυναίκες που εμπιστεύονται τα όνειρά τους σε αυτή.