Συμπερίληψη – Μια συναυλία για την ενίσχυση της Αμυμώνης!

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου τα Σπουδαία Events παρουσιάζουν την «Συμπερίληψη».

Μια μουσική παράσταση με σκοπό την ενίσχυση της Αμυμώνης, στην οποία καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία μοιράζονται τη σκηνή για να γίνει προφανές πως στην τέχνη δεν χωρούν αποκλεισμοί.

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Γιώργης Χριστοδούλου, ο Θοδωρής Τσάτσος και τα Ονειρέματα αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν μουσικά σε έναν κόσμο που η ζωή πρωταγωνιστεί και οι φυσικοί περιορισμοί μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Με μια ματιά:

«Συμπερίληψη» | Μουσική παράσταση για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – Η Αμυμώνη.

Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση του προγράμματος Πρώιμη Παρέμβαση της Αμυμώνης:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης, με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες, αφορά την παροχή κατ’ οίκον εκπαιδευτικών συνεδριών στα παιδιά και τις οικογένειες τους. Είναι το πρώτο κατ’ οίκον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα.

Επωφελούμενη κοινότητα:

Το πρόγραμμα ωφελεί οικογένειες με παιδιά βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας έως 6 ετών με προβλήματα όρασης και ενδεχομένως πρόσθετες αναπηρίες. Για την περιοχές εκτός Αθήνας το ηλικιακό φάσμα είναι 0-10 ετών.

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν ως εξής:

· 10 βρέφη μέχρι 2 ετών με οπτική αναπηρία θα λάβουν εκπαιδευτικές συνεδρίες. Κάθε παιδί μέσα από αυτές μαθαίνει να αξιοποιεί το υπάρχον δυναμικό του και κατανοεί τον κόσμο που το περιβάλλει. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνει να προσανατολίζεται και να κινείται στο χώρο του, εξασκείται σε δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και μαθαίνει να αντιλαμβάνεται το σώμα του, να αντιλαμβάνεται απτικά και ακουστικά το περιβάλλον του, να αναπτύσσει αδρή και λεπτή κινητικότητα.

· Πάνω από 40 άτομα του κοντινού οικογενειακού περιβάλλοντος του βρέφους (γονείς, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες, θεραπευτές και φροντιστές) λαμβάνουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής. ΟΙ υπηρεσίες αυτές αποσκοπούν οι γονείς να κατανοήσουν βιωματικά τις δυνατότητες και δυσκολίες του παιδιού τους, να υποστηριχθούν ώστε να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα και συναισθηματική ασφάλεια τις ανάγκες των παιδιών τους, να βρίσκουν λύσεις σε πρακτικά θέματα, να ενδυναμώσουν το γονεϊκό τους ρόλο, να λάβουν ψυχολογική στήριξη για την αποκατάσταση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής και της κοινωνικής τους ένταξης.

· 2 σχολικές τάξεις (σε προσχολικά πλαίσια ή σε ειδικά σχολεία) όπου φοιτούν παιδιά με προβλήματα όρασης θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις ενσωμάτωσης. Πάνω από 20 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους θα καθοδηγηθούν ως προς τις ανάγκες τροποποιήσεις/βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το περιβάλλον της τάξης να γίνει φιλικό προς το παιδί με αναπηρία αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον να αποκτήσει ευαισθησία και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν οι 6 ΑΜΚΕ που συμμετείχαν στον διαγωνισμό των Σπουδαίων Events, θα μιλήσουν για την δράση τους και με ποιον τρόπο θα μπορούσε κάποιος να τις ενισχύσει Οι ΑΜΚΕ αυτές είναι:

· PRAXIS | https://www.praksis.gr/el
· ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ | https://karkinaki.gr
· ΕΝΑΛΕΙΑ | www.enaleia.com
· ΑΜΥΜΩΝΗ | https://amimoni.gr
· ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΟΤΙΜΑ | http://diotima.org.gr
· DOGS’ VOICE | https://www.dogsvoice.gr