Αναστασία Τσιάκαλου: Πρόεδρος ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – SOCIAL SUPPORT»

Στην αντιφατική εποχή μας όπου η ηθική αναλγησία υψώνει την αδιαφορία της για το συνάνθρωπο σε απαράδεκτα όρια, οραματιστήκαμε τη δημιουργία ενός Σωματείου που θα μπορούσε να προσφέρει υποστήριξη σε κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται βοήθεια.
Το όραμα αυτό έγινε πραγματικότητα με την πρόθυμη συμμετοχή πολλών ατόμων, που μέσα από αυτή τη δραστηριότητα διοχετεύουν τις ευαισθησίες τους, αξιοποιούν τις πολύτιμες οργανωτικές τους ικανότητες και προσφέρουν τις τυχόν επαγγελματικές τους γνώσεις για την πραγμάτωση αυτού του έργου. Σας καλούμε να έρθετε και σεις κοντά μας, να διαθέσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας, να εργαστείτε μαζί μας για να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα του Σωματείου μας που έμπρακτα αποδεικνύει ότι ανακουφίζει τον πόνο και την αγωνία πολλών συνανθρώπων μας. Η συμμετοχή σας θα έχει σαν αντίκρισμα την ευγνωμοσύνη όλων αυτών των ατόμων που διψούν για αγάπη και στηρίζουν την ελπίδα τους στα δικά σας ανθρωπιστικά αισθήματα. Χαρίστε τους ένα χαμόγελο ευτυχίας διαθέτοντας ένα κομμάτι της ψυχής σας. Έτσι θα γίνουμε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, θα βιώνουμε τις αρχές του σεβασμού προς το συνάνθρωπο και τα χριστιανικά παραγγέλματα για αγάπη προς τον πλησίον. Παράλληλα, θα δώσουμε στα παιδιά μας πρότυπα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που θα εμπνέουν και θα οδηγούν στην ανθρωποκεντρική θεώρηση της ζωής, στο αληθινό μήνυμά της.

Έγραψαν για μας:
Αντώνης Σαμαράκης (Συγγραφέας)
Εκτιμώ βαθιά το έργο σας, με στόχο τη βοήθεια στα παιδιά με ειδικές ικανότητες και όχι, με «ειδικές ανάγκες», όπως κακώς λέγεται. Με ειδικές ανάγκες είναι η απάνθρωπη ανθρωπότητά μας, ο παρανοϊκός κόσμος μας. Αντίθετα, τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, έχουν ψυχή, ενώ εμείς οι άλλοι, οι «υγιείς», οι «αρτιμελείς», που πολύ συχνά, δεν έχουμε ψυχή. Το Ευαγγέλιο λέει: Σε τί ωφελεί τον άνθρωπο να κερδίσει τον κόσμο όλο, αν χάσει την ψυχή του; Είμαστε αυτό που λέει ο Γκόγκολ: νεκρές ψυχές. Τάκης Βαρβιτσιώτης (Ακαδημαϊκός) Παρακολουθώ το κοινωφελές έργο σας και ιδιαίτερα τη βοήθεια, για την ανάπτυξη της προσωπικότητας παιδιών με ειδικές ανάγκες, που με τόση αφοσίωση και πολύπλευρη δραστηριότητα επιτελείτε και που αποτελεί ένα υπόδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας στην απάνθρωπη εποχή μας και αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου. Αβραάμ Σταθόπουλος (Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Αρείου Πάγου) Η Κοινωνική Στήριξη επιτελεί ένα σπουδαίο κοινωνικό ρόλο με μοναδικό σκοπό την ανθρωπιά. Με πίστη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουν περάσει 15 χρόνια που με περισσή ευαισθησία για τα παιδιά με αναπηρία οργανωθήκαμε και αναλάβαμε δράση. Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολυποίκιλες ανάγκες συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και ξεκινήσαμε να τους
στηρίζουμε. Με την αγάπη στην καρδιά μας, την συνειδητοποίηση του ατομικού και κοινωνικού μας χρέους είχαμε σαν μήνυμα: «Ας αγαπήσουμε τους ανθρώπους γύρω
μας και ας τους το δείξουμε». Είθε το αύριο να φέρει καλύτερες μέρες, πιο ανθρώπινες. Γαλήνιες και χαμογελαστές για όλους.