“Αχαιών Αγάπης Γεύμα”: Μια μοναδική βραδιά για καλό σκοπό στην Πάτρα

Το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ»του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» παράρτημα Πάτρας  στην αίθουσα PRIVIGE EVENT HOUSE PATRAS

Το πολύ επιτυχημένο -από πλευράς προσέλευσης και οργάνωσης- δείπνο, προσέλκυσε πολύ γνωστό πατρινό κόσμο, με οικοδέσποινα την συντονίστρια του παραρτήματος Πάτρας Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη, της οποίας η ομιλία περιλάμβανε καλωσόρισμα των καλεσμένων,αναφορά της δημιουργίας και του σκοπού της εκδήλωσης ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ και ειδικά το φετινό ήταν αφιερωμένο εξαιρετικά στην Ελληνογαλλική φιλία και στην διαφύλαξη των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας που υφάνθηκαν εδώ και  δύο αιώνες και που συμπίπτουν χρονικά οι δύο αιώνες αυτοί από τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης όπου Γάλλοι φιλέλληνες στέκονται στο πλευρό των Ελλήνων και τους βοηθούν.

Έκανε ειδική αναφορά για το Γαλλικό Ινστιτούτο της Πάτρας τις δράσεις του και την Διευθύντρια του κυρία Γεωργία Πετροπούλου  Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσωπικότητα τουΠρέσβη της Γαλλίας sonExcellence, M. Patrick Maisonnave του οποίου ακολούθησε  βράβευση από την πρόεδρό της Καλλιπάτειρα κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβης εκ των προσωπικοτήτων για την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό και στήριξη της Ελληνικής ομογένειας – Πρέσβης  του Ευ Αγωνίζεσθε στην Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο Πρέσβης της Γαλλίας αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη για την Ελληνογαλλική φιλία ,τον πολιτισμό της Ελλάδας και την προσφορά της στην παγκοσμιότητα. Αναφέρθηκε στην Καλλιπάτειρα ως ιστορικό πρόσωπο και έκλεισε με ευχές και έπαινο για την πρόεδρο κυρία Παναγοπούλου την συντονίστρια και τα μέλη της Καλλιπάτειρα.

Η κυρία Μαρία Μανουσάκη –Μαλλιώρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον σκοπό της βραδιάς καθώς και για το έργο της κυρίας Πετροπούλου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας χάρισε δε στον Πρέσβη της Γαλλίας ένα καλάθι από τα τοπικά προϊόντα περιοχής μας και βιβλία που τα πρόσφερε το Επιμελητήριο Αχαΐας με αναφορά για το καρναβάλι της Πάτρας και ένα βιβλίο για τον Ολυμπισμό.

Καλάθι  με τοπικά προϊόντα ανάλογο δόθηκε και στην κυρία Παναγοπούλου καθώς και στον μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας και γενικού διευθυντή του Γαλλικού ινστιτούτου Ελλάδας M. PatrickComoy. Ακολούθησε το καλωσόρισμα και η ομιλία από τον Χαράλαμπο Μπονάνο Αντιπερειφερειάρχη Αχαΐας ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε για την Ελληνογαλλική φιλία και το έργο της Καλλιπάτειρα στην Πάτρα  από την συντονίστρια και την αναγνωρισμένη προσωπικότητα της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου. Ο κύριος Μπονάνος απέδωδε και ένα δώρο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Γάλλο Πρέσβη.

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας στην κυρία Παναγοπούλου από τον Καθηγητή Κ.Δρίτσα Γιάννη για την στήριξη του Κλινικού Παρατηρητηρίου. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά δε για την βράβευση του παραρτήματος της Καλλιπάτειρα στην Πάτρα στα Πρόσωπα της Χρονιάς 2019 που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησο και το ινστιτούτο Προσωπα . Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του παραρτήματος από την πρόεδρο και την συντονίστρια της Καλλιπάτειρα Πάτρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. κυρία  Έμη Λιβανίου – Ζησιοπούλου και  η  κυρία Έλενα Βρετού το μέλος κυρία Έλενα Κουλαουζίδου γνωστή σχεδιάστρια ρούχων  Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η συντονίστρια της Καλλιπάτειρας Κρήτης κυρία Μαρία Αντωνακάκη με το μέλος κυρία Κορνηλάκη Αντωνία.

Πλήθος συμπολιτών μας του επιχειρηματικού κι επιστημονικού χώρου, πολιτευτές και εκπρόσωποι φορέων απόλαυσαν ένα εκλεπτυσμένο και γευστικό δείπνο που επιμελήθηκε με απόλυτη επιτυχία το PRIVILEGE EVENT HOUSE EVENT PATRAS και ο Κώστας Νικολόπουλος,το επιδόρπιο ήταν μούς ΜΑX PERRY  καθώς και η βασιλόπιτα και υλοποιήθηκε με την ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων που παράγουν, επιχειρούν και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή της. Ο σκοπός του Αχαιών Αγάπης Γεύμα 2020 ήταν η ενίσχυση του συλλόγου  ΜΑΧΗΤΕΣ. Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος προς ενίσχυση του σκοπού της βραδιάς. Τα δύο φλουριά της πίτας προσέφεραν το γνωστό κοσμηματοπωλείο MENTIS και η εταιρεία ANEK LINES /SUPERFAST FERRIES.

Την συζήτηση συντόνισε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος της Πάτρας Κωνσταντίνος Φλαμής. Την πρόσκληση φιλοτέχνησε η γνωστή εικαστικός Μαρία Χονδραλή.

Τραγούδησε  ο γνωστός πατρινός τραγουδιστής Χρήστος Κωνσταντόπουλος πλαισιωμένος από τους μουσικούς του και χάρισε πραγματικά μία εξαιρετική βραδιά με την υπέροχη φωνή του στέκοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία και αλληλεγγύη στο σκοπό της εκδήλωσης. Η εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Χορηγοί του Αχαιών Αγάπης Γεύμα2020 ήταν οι: ΚΡΕΟΣΥΣ Μαλλιώρης, ΛούξΜαρλαφέκας, ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ, ΜΑΜΟΣ, ΜΕΝΤΙS, Camari, Χονδραλής Ευθύμιος, Φασόλοι, MAX PERRY, Απόστολος Τέκος φαρμακείο, ΑΝΕΚ Lines-Superfast, Άρτα πτηνοτροφικός συνεταιρισμός, Αχαϊκή Μανούσος, ΧΙΩΝ, Μύλοι Κεπενού, Ξενοδοχείο, MEDI PRINOU, ODEON, Ανθοπωλείο Θεοφίλη, Raxevsky, Shoe Land, ΜαρυΖωγοπούλου Ανδρουτσέλη, Χαριτίνη Πετροπούλου δερματολόγος – αφροδισιολόγος, , BLUE LANDΚαραθανασόπουλος , ΔΗΜΑΡ ΜΕΡΕΖΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., BeautyTouch, shoeland,, HELEN Hairstyle, ΜΑΝΤΕΙΟ πρακτορείο ΟΠΑΠ, αποθήκη χαρτικών ΚαραμπετΣααντ, Αναστασία Τσάκαλου φαρμακείο,ELEGANT,ORI,KΩΣΤΑΚΟΣ οπτικά,TRAKADASceramics-ceramiques,AνναΡοδοπούλου Φωτοτυπίες-είδη βιβλιοπωλείου,Ελένη Γέμου –Λαμπροπούλου ΡαφείοΧειροποίητες δημιουργίες, MoltoDiLusso,PALAZZO,HANDMADECREATIONSD&Z,PAOLASTOWNMύκονος,VETRO,ΚAKKOSBAY,BLUEMARINE, ROUNDTRAVEL,XEROXN. Aρβανιτόπουλος, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟ Κοτόπουλα,ΗΟΜΕ-ΗΟΜΕ, Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, MALLIAHOLYDAY, ΥΔΝΟΝ, ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ τηλεφωνεία ,ΛυσίαςLAWFIRMANDASSOCIATES. Mε χορηγούς επικοινωνίας τους ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Pelop.gr, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, Super Β, 4Press, thebest.gr, Dete.gr, MaxFM, κοσμος, PLP.

Το στολισμό του χώρου επιμελήθηκαν τα μέλη του παραρτήματος Πάτρας του Σωματείου  ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ,  με την ευγενική χορηγία του ανθοπωλείου ΘΕΟΦΙΛΗ.