Αρχική NEWS Σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας για τον κορονοϊό από την περιφέρεια...

Σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας για τον κορονοϊό από την περιφέρεια Αττικής

Στις 13:00 το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε το τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για τον κορονοϊό.

Στη 1 το μεσημέρι, της Δευτέρας, τέθηκε σε λειτουργία το Συντονιστικό Κέντρο με τηλεφωνικό κέντρο βοήθειας και πληροφόρησης για τον κορονοϊό, το οποίο ενεργοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με τη συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό 2142142000, του τηλεφωνικού κέντρου το οποίο στελεχώνουν εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να παρέχουν ιατρικές πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί δίκτυο υποστήριξης των ευπαθών ομάδων (χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι), με τη συμμετοχή των Κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (η «Αποστολή» θα διαθέσει ψυχολόγους) του Κοινωνικού παντοπωλείου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων.

Επίσης, δίνεται έμφαση στην ενημέρωση, τόσο των επαγγελματιών υγείας, όσο και των πολιτών, στους οποίους θα παρέχεται συνεχείς ενημέρωση από το WEB TV του ΙΣΑ.

Θωράκιση της χώρας απέναντι στην πανδημία του Covid-19

Στο πλαίσιο αυτό ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια καλούν τους γιατρούς της Αθήνας, να συμβάλουν στην προσπάθεια θωράκισης της χώρας απέναντι στην πανδημία στηρίζοντας εθελοντικά την εθνική προσπάθεια. (Για αιτήσεις μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα σε αυτό το σύνδεσμο: https://www.isathens.gr/forma-til-kentro-pliroforiwn-voitheias-coronavirus.html)

Με αφορμή τις παραπάνω δράσεις, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλης, αναφέρθηκε στη «μεγάλη μάχη» που θα δώσει το σύστημα Υγείας, για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και συνέστησε «όσοι μπορούμε να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες και να θωρακιστεί η χώρα μας απέναντι στην επιδημία, να το κάνουμε με αποφασιστικότητα».

Και επισήμανε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις της επιστημονικής κοινότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημιουργούμε δίκτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Συστρατευόμαστε για να υπηρετήσουμε τον εθνικό σκοπό και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».