Πλύσιμο με σαπούνι ή το αντισηπτικό τζελ: Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό

Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα χέρια μας για να «σκοτώσουμε» τον κορονοϊό;

Η εξάπλωση του του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο γίνεται με ραγδαίους ρυθμούς και η μετάδοση του σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέεται άρρηκτα με την προσωπική υγιεινή. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το να πλένετε καλά τα χέρια σας παίζει σημαντικό ρόλο για την αποφυγή της μόλυνσης.

Τα σαπούνια χεριών και τα αντισηπτικά έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των καταστημάτων. Και παρόλο που είναι και τα δύο αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού, πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το καλύτερο.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Rush, τα αντισηπτικά χεριών δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά από το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό. Το πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι το πλύσιμο με σαπούνι και ζεστό νερό είναι καλύτερη επιλογή από τα απολυμαντικά χεριών στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το CDC συνιστά να πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για να μειώσετε τα μικρόβια και τα άλλα χημικά στα χέρια σας. Αλλά αν δεν είναι διαθέσιμο το σαπούνι και το νερό, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το απολυμαντικό χεριών. Σύμφωνα με το CDC, το σαπούνι και το νερό είναι πιο αποτελεσματικά για την απομάκρυνση μικροβίων και αναφέρει ότι τα απολυμαντικά χεριών με βάση το αλκοόλ δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά αν τα χέρια σας είναι εμφανώς βρώμικα ή λιπαρά.