Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε χώρους λατρείας με απόφαση της κυβέρνησης

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Οι Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή, όπως διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Η αναστολή, όπως εξειδίκευσε σε δική της ανάρτηση στο twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα ισχύσει για το διάστημα από 16 έως και 30 Μαρτίου. Από το μέτρο εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις, καθώς και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η κυβερνητική απόφαση ελήφθη μετά την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναστολή όλων των λατρευτικών συνάξεων, εκτός από τις κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες, που θα τελούνταν μεταξύ 7 και 8 το πρωί.