Μαρία Αλιφέρη: “Η πίστη της ήταν η δύναμή της…”

Η δημιουργία του βιβλίου σου είναι η αποτύπωση των συναισθημάτων σου στο ημερολόγιο σου. Πόσο δύσκολο ήταν να καταγράφεις όλα σου τα συναισθήματα για την περιπέτεια της υγείας σου;
Το να καταγράφω τα συναισθήματά μου ήταν ο τρόπος που είχα ανακαλύψει για να ηρεμεί η ψύχη μου, σκέψεις και πολλά από όσα είχα στο μυαλό μου δεν ήταν εύκολο να τα μοιραστώ με τους δικούς μου ανθρώπους. Οπότε όλο αυτό για εμένα λειτούργησε λυτρωτικά… και μέσα από όλη αυτήν την διαδικασία δημιουργήθηκε το «ψυχάκι» μου όπως συνηθίζω να λέω.

Θα ήθελα να μου πεις ποιά είναι η αγαπημένη σου φράση από το βιβλίο σου;
Η πιο αγαπημένη μου φράση αλλά και στιγμή μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι είναι η αντίδραση του ανιψιού μου όταν για πρώτη φορά με αντίκρισε χωρίς μαλλιά. Είχα πολύ αγωνία όταν θα γινόταν κάτι τέτοιο και αυτό το μικρό πλασματάκι μου το έκανε πανεύκολο λέγοντας μου απλά «θεία μου είσαι μια κούκλα».

Γιατί επέλεξες τον τίτλο «η πίστη ΕΙΝΑΙ η δύναμη μου»;
Ο τίτλος του βιβλίου μου υπήρχε πριν καν ξεκινήσω όλη αυτή την διαδικασία. Η πίστη μου στον Θεό ήταν πάντα πολύ μεγάλη και καθώς έμαθα ότι νοσώ από καρκίνο έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Ποτέ δεν είπα γιατί σε εμένα, ποτέ δεν θύμωσα μαζί Του αλλά ξέρω πως είναι εδώ όποτε κι αν Τον χρειαστώ. Έτσι καθώς το βιβλίο αναλύει το πώς πρέπει να είμαστε απέναντι σε αυτό που όλοι ονομάζουν «επάρατη νόσο» το μόνο που μου ταίριαζε ήταν αυτό, με την πίστη μας μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Επέλεξες μέρος των εσόδων από το βιβλίο σου να πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό συγκεκριμένα στο «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ»; Γιατί εκεί και όχι κάπου αλλού;
Αρχικά όταν ξεκίνησα να γράφω το βιβλίο δεν ήθελα να κερδίσω χρήματα
από αυτό έτσι η επόμενη μου σκέψη ήταν να δωρίσω την αμοιβή μου. Το «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» ήρθε αυτόματα στο μυαλό μου μιας και την οργάνωση την γνωρίζω καλά από τις πρώτες μέρες που νόσησα, ξέρω το έργο της, και ήθελα και εγώ με τον δικό μου τρόπο να βοηθήσω.

Σε ποιόν θα έλεγες ευχαριστώ;
Στους γονείς μου, στα αδέρφια μου, στην ξαδέρφη μου Αγγελική και στη φίλη
μου Ελευθερία… λίγοι και καλοί κάνουν τη ζωή σου ευτυχισμένη…!