#Μένουμε_Σπίτι αλλά πάμε θέατρο!

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Maria Callas» μας δίνει ιδέες για να αξιοποιήσουμε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο που όλοι #Μένουμε_Σπίτι.

Αφού, οι εξελίξεις μας θέλουν να «μένουμε σπίτι» για την προάσπιση, όχι μόνο της ατομικής αλλά κυρίως της δημόσιας υγείας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του θεάτρου παίρνουν την πρωτοβουλία να ανεβάσουν ελεύθερα στο διαδίκτυο τις δουλειές τους, επαναπροσδιορίζοντας για λίγο την παραδεδομένη, ζωντανή σχέση ηθοποιού-θεατή.

Έτσι, εκτός από τις παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που βρίσκονται ήδη στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, και τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης που θα είναι σύντομα διαθέσιμο, μπορείτε να δείτε:

Την παράσταση «Άφιξις» από την ομάδα ΠΥΡ, που παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου το 2017. Με αφετηρία τη Μνηστηροφονία από την «Οδύσσεια», η ομάδα που έχουν ιδρύσει οι Ιώ Βουλγαράκη, Αργύρης Ξάφης και Δέσποινα Κούρτη πρότεινε έναν μη ρεαλιστικό τρόπο αφήγησης μίας εκ των εμβληματικότερων και πιο αιμοτοβαμμένων σκηνών της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιώ Βουλγαράκη και έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Δικαίος, Δέσποινα Κούρτη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαίρη Μηνά, Γιώργος Μπινιάρης, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Τις «Οκτώ γυναίκες», που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος το καλοκαίρι του 2007 στο Φεστιβάλ Αθηνών και επαναλήφθηκε λόγω επιτυχίας τη χειμερινή σεζόν. Η μαύρη κωμωδία του Ρομπέρ Τομά γύρω από τη μυστηριώδη δολοφονία ενός άνδρα άφησε εποχή καθώς τους ρόλους των οχτώ γυναικών που θεωρούνται ύποπτες ανέλαβε ένα καστ αξιώσεων από ισάριθμους άνδρες ηθοποιούς: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Λούλης, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Στέργιογλου, Κοσμάς Φουντούκης, Νίκος Χατζόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης.

Τον «Χρύσιππο» του Δημήτρη Δημητριάδη που σκηνοθέτησε στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών ο Θάνος Σαμαράς. Το άπαιχτο έως τότε έργο του Δημητριάδη αποτέλεσε μία απολύτως προσωπική δουλειά του Θάνου Σαμαρά, καθώς εκτός της σκηνοθεσίας υπέγραψε την κίνηση, τα σκηνικά-κοστούμια, τους φωτισμούς, τον σχεδιασμό ήχου και τα animation. Στο καστ οι: Ράνια Οικονομίδου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νικόλας Μίχας, Θανάσης Δόβρης, Σοφία Κόκκαλη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Αγγελική Στελλάτου, Νίκος Καραθάνος.

Κάντε κλικ εδώ και παρακολουθήστε online όλες τις διαθέσιμες θεατρικές παραστάσεις για όσο «μένουμε σπίτι».