Κλειστές το Σάββατο οι λαϊκές αγορές, νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα στα σούπερ μάρκετ.

Κλειστές θα παραμείνουν εκτάκτως το Σάββατο, 21 Μαρτίου όλες οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Από Δευτέρα γνωστοποίησε, επίσης, πως στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα στα σούπερ μάρκετ.  Ειδικότερα, από τη Δευτέρα γίνεται υποχρεωτική απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Σκάφη αναψυχής

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μέτρα κυκλοφορίας

«Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες, αλλά δυστυχώς κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοούν τις συστάσεις» και πρόσθεσε: «Τέτοιες οι συμπεριφορές απασχολούν και την κοινωνία, αλλά και την πολιτεία. Και η ελληνική πολιτεία και γνώριζε και γνωρίζει και θα συνεχίσει να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια».