Δωρεά από το Facebook – 720.000 μάσκες στη μάχη κατά του κορονοϊού

Όλοι μαζί στη μάχη κατά του κορονοϊού!

Δωρεά 720.000 προστατευτικών μασκών έκανε στον τομέα υγείας των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους εργαζόμενους στην υγεία κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επρόκειτο για μάσκες που βρίσκονταν στο αποθεματικό του Facebook, για έκτακτες καταστάσεις, όπως περιπτώσεις πυρκαγιών.

 Αναμένονται περισσότερες δωρεές

«Για να βοηθήσει, το Facebook δώρισε από το αποθεματικό μας για έκτακτες καταστάσεις 720.000 μάσκες που είχαμε αγοράσει σε περίπτωση που συνεχίζονταν οι πυρκαγιές», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι η εταιρία εργάζεται επίσης για τον «εφοδιασμό με πολύ περισσότερες δωρεές».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται η ζήτηση για μάσκες προστασίας της αναπνοής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, σκοπεύει να αγοράσει 500 εκατ. μάσκες για τα Στρατηγικά Εθνικά Αποθέματα, δηλαδή τον εφοδιασμό του κράτους με φάρμακα και ιατρικές προμήθειες.