Φροντίδα για τα αδέσποτα που έμειναν χωρίς τροφή και νερό

Η απαγόρευση κυκλοφορίας επηρεάζει και τα αδέσποτα που έμειναν χωρίς τροφή και νερό.

Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα αναλαμβάνει ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Εθελοντές και τις Φιλοζωικές Οργανώσεις της πόλης, σε μία προσπάθεια να προστατευθούν και να υποστηριχθούν, όσα δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών για προστασία από τον COVID-19.

Έτσι ο δήμος Ηρακλείου φρόντισε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να τοποθετηθούν ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα σε πολλά σημεία της πόλης, προμηθεύτηκε τις απαιτούμενες τροφές ενώ καλεί και τους πολίτες- στο μέτρο του δυνατού και τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας – να βάζουν τροφή και νερό στα ζωάκια που βρίσκονται στην περιοχή τους.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ξεκινά και μία σχετική καμπάνια από τα social media του δήμου Ηρακλείου έτσι ώστε να ενημερωθούν το γρηγορότερο οι Δημότες. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κανείς δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος, να δείξουμε την αλληλεγγύη, την φροντίδα και τον πολιτισμό μας», όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υπεύθυνος του Γραφείου Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Γιώργος Σισαμάκης.