Συνεχής υποστήριξη των φορέων που μάχονται κατά του κορονοϊού από την L’Oréal Hellas

Η L’Oréal Hellas δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο συμμετέχοντας ενεργά στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα αλληλεγγύης του oμίλου L’Oréal με στόχο την υποστήριξη φορέων που μάχονται κατά του κορονοϊού, συμμετέχει ενεργά η L’Oréal Hellas, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η L’Oréal Hellas υλοποιεί τα παρακάτω μέτρα στήριξης στην Ελλάδα:

– Αλληλεγγύη προς τις υγειονομικές Αρχές, το προσωπικό ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και το προσωπικό των φαρμακείων: Τα εργοστάσια του oμίλου, τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει να παράγουν αντισηπτικό χεριών πριν από λίγες εβδομάδες, θα εντείνουν την παραγωγή τους, για να παρέχουν σημαντικές ποσότητες αντισηπτικού μέσα τις επόμενες εβδομάδες και να στηρίξουν τις ανάγκες των γαλλικών και ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής και μόλις τα εργοστάσιά μας παραδώσουν τα σχετικά προϊόντα, η La Roche-Posay θα εξοπλίσει με αντισηπτικά χεριών συνεργαζόμενα νοσοκομεία, συνεργαζόμενα φαρμακεία και ιατρούς στην Ελλάδα. Οι φορείς και οι επιχειρήσεις αυτές είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στον κορονοϊό και μάχονται καθημερινά να μας προστατεύουν και να μειώσουν το ρυθμό μετάδοσης της πανδημίας.

– Αλληλεγγύη προς τους διανομείς τροφίμων: H Garnier θα προμηθεύσει και θα διανείμει δωρεάν εκατομμύρια τεμάχια αντισηπτικών χεριών σε όλους τους Ευρωπαίους διανομείς τροφίμων με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε οι εργαζόμενοί τους, που εργάζονται αδιάκοπα για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών, να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Στην Ελλάδα, η Garnier θα δωρίσει αντισηπτικά χεριών σε εργαζόμενους στα συνεργαζόμενα σουπερμάρκετ, μόλις τα εργοστάσιά μας παραδώσουν τα σχετικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα αλληλεγγύης του oμίλου, έχει τη στήριξη και του Ιδρύματος L’Oréal, που αποφάσισε να προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ σε συνεργαζόμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που είναι μάχονται για την καταπολέμηση της ανασφάλειας. Η δωρεά αυτή θα βοηθήσει αυτούς που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, να πολεμήσουν τον κορονοϊό και να αντισταθούν στις συνέπειες αυτής της επιδημίας. Αυτές οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, τις οποίες θα υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς το Ίδρυμα L’Oréal, θα λάβουν επίσης και μια σειρά από είδη υγιεινής (αφρόλουτρα και σαμπουάν) και αντισηπτικά χεριών για να προσφέρουν στους κοινωνικούς λειτουργούς, τους εθελοντές και τα προστατευόμενα μέλη τους.