Ένα «Δίχτυ Αγάπης» για όσους έχουν ανάγκη από το Δήμο Μυκόνου

Πρόκειται για μία υποστηρικτική δομή κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, για όσους έχουν ανάγκη!

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του Covid-19, ο Δήμος Μυκόνου προχωρά στη σύσταση προσωρινής υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, η οποία θα ονομάζεται «Δίχτυ Αγάπης» και θα τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην εν λόγω δομή, αφορούν στην καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου και την εξυπηρέτηση αυτών για την κάλυψη των αναγκών φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, καλούνται να συνδράμουν στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά, και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS- CoV-2.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 22890 28636 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: menoumespiti@mykonos.gr

Προϊστάμενος της δομής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Ασφάλειας, Καθημερινότητας και Κοινωνικής Προστασίας Μιχάλης Ζουγανέλης (Μπαλτάς).

Η δομή θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πρόεδρο του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή, τα μέλη του ΔΣ και τους υπαλλήλους του οργανισμού, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, καθώς και τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου για τον σκοπό αυτό.

Έδρα: ΓΡΥΠΑΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 08.00 – 20.00

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 22890 28636
e-mail: menoumespiti@mykonos.gr