Το διάσημο Tik Tok θα προσφέρει 250 εκατ. δολάρια στη μάχη για τον κορονοϊό

Μια δημοφιλής εφαρμογή που αγαπούν οι νέοι συμβάλει με το δικό της τρόπο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η διάσημη πλέον πλατφόρμα Tik Tok έχει δεσμευτεί να προσφέρει 250 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς ανά τον κόσμο που υποστηρίζουν την υγειονομική περίθαλψη, και την εκπαίδευση στην κρίση του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της TikTok, Alex Zhu, ανέλυσε τα σχέδια της εταιρείας ανακοινώνοντας πως η εταιρεία θα προσφέρει 10 εκατ. δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και 15 εκατ. δολάρια στο Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Νοσημάτων. Όπως τόνισε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους οργανισμούς που υποστηρίζει η εταιρεία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Το δεσμευτικό «πακέτο» των 250 εκατ. δολαρίων της TikTok κατανέμεται σε τρεις βασικούς άξονες:

150 εκατ. δολάρια σε τοπικές οργανώσεις που στηρίζουν τον κλάδο των υγειονομικών που μάχονται τον κορονοϊό.

50 εκατ. δολάρια επιχορηγήσεις σε εκπαιδευτικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν ένα «εκπαιδευτικό περιεχόμενο» και ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά υλικά για το TikTok.

40 εκατ. δολάρια σε τοπικούς οργανισμούς που εξυπηρετούν «ομάδες αντιπροσωπευτικές των διαφορετικών κοινοτήτων χρηστών του TikTok», συμπεριλαμβανομένων μουσικών, καλλιτεχνών, νοσοκόμων και οικογενειών.

10 εκατ. δολάρια από τις δωρεές χρηστών σε τοπικούς οργανισμούς.

Το Tik Tok είναι κινεζική εφαρμογή για smartphones, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να δημιουργήσει video μέχρι 15 δευτερόλεπτα όπου δείχνει το ταλέντο του στο τραγούδι ή στο performance και να τα μοιραστεί με άλλους.