Δωρεάν νομική βοήθεια και στήριξη σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον δήμο Αθηναίων

«Όλες ασφαλείς» με δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας ξεκινά να προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο «Διοτίμα».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που ονομάζεται «Όλες ασφαλείς», τέθηκε σε λειτουργία εδική τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ( 210-5210645), στελεχωμένη με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του δήμου. Η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα- Παρασκευή, 09.00-16.00, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, στις γυναίκες παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα. Παράλληλα, λειτουργεί και ο «Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας καιτα παιδιά τους» όλο το εικοσιτετράωρο που παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

«Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα σε κάθε σπίτι», επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. «Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες, να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι που μας έχει ανάγκη. Δίπλα σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται», τόνισε.