Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει με την παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Πολύ πιο αυστηρά γίνονται πλέον τα μέτρα στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 9 βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα η κατ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4) θα ελέγχεται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα.

Στόχος είναι να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις για όσους σχεδιάζουν να μεταβούν σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια και να σημειωθεί συνωστισμός τόσο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για το τραπέζι με τη μαγειρίτσα, μετά την Ανάσταση, όσο και για την Κυριακή του Πάσχα για το σούβλισμα του οβελία.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι πρέπει να μετακινηθούν

Μάλιστα όσοι αποφασίσουν, παρά τα μέτρα, να κάνουν χρήση της βεβαίωσης για Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών και συγκεκριμένα της επιλογής Β4 «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση εκείνες τις ημέρες και ώρες θα είναι διπλάσιο, δηλαδή θα φτάνει τα 300 ευρώ, ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες από το ΙΧ.

Παρολαυτά όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη να μετακινηθούν για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πραγματοποιούνται «σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς» από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα κατά όχημα. Καταχρηστική χρήση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων και 150 για τον συνοδηγό.