Εθελόντρια στη μάχη κατά του κορονοϊού η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας

Η πριγκίπισσα της σκανδιναβικής χώρας εργάζεται ως προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Αφού παρακολούθησε ένα ιατρικό σεμινάριο τριών ημερών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Sophiahemmet» στην Στοκχόλμη, η 35χρονη γοητευτική πριγκίπισσα ξεκίνησε να βοηθάει τους νοσηλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο εκπαιδεύει περίπου 80 εθελοντές κάθε εβδομάδα για να βοηθούν το ιατρικός και νοσηλευτικό προσωπικό στο βαρύ φορτίο τους, στη μάχη με τον COVID-19, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το πρώην μοντέλο έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2015, όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο-Φίλιππο, γιο του βασιλιά Κάρολου Γουσταύου της Σουηδίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος-Φίλιππος, σύζυγος της πριγκίπισσας Σοφίας, είναι τέταρτος στη διαδοχή του σουηδικού θρόνου, μετά την αδερφή του πριγκίπισσα Βικτόρια και την ανιψιά του και τον ανιψιό του, πριγκίπισσα Εστέλ και πρίγκιπα Όσκαρ.

Όπως εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα, το μάθημα που παρακολούθησε η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας περιελάμβανε το πώς να ενημερώνει κανείς τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους, πώς να καθαρίζει και να απολυμαίνει τον προστατευτικό εξοπλισμό και πώς να διεκπεραιώνει διάφορες διαχειριστικές δουλειές.

Όπως διευκρίνισε άνθρωπος του γραφείου Τύπου του Παλατιού, η πριγκίπισσα της σκανδιναβικής χώρας, παρότι δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του κορoνοϊού, θα εργάζεται ως προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Σουηδία μετρά πάνω από 1.200 θανάτους και περίπου 12.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για την ευρωπαική χώρα που δεν έχει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει τη νόσο με τα καταστήματα και τα σχολεία να παραμένουν ανοιχτά.