Δωρεά 6 εκατ. δολαρίων για τους πληττόμενους από κορονοϊό από την Beyonce!

Μεταξύ άλλων τα χρήματα θα διατεθούν για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Σε δωρεά ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Μπιγιόνσε, ενώ τα χρήματα θα διατεθούν για σε οργανισμούς υποστήριξης της ψυχικής υγείας αλλά και σε άλλες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η σταρ σε συνεργασία με τον ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας #startsmall, προχώρησε στη δωρεά στην Εθνική Συνεργασία για τη Δημόσια Υγεία, στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες αλλά και σε οργανισμούς που εργάζονται για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας σε επίπεδο κοινοτήτων.

Ο ιός πλήττει δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες

Σε ανακοίνωση στο site της, η Μπιγιόνσε ανέφερε ότι τα ψυχολογικά βάρη έχουν αυξηθεί σημαντικά για τους ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Επιπλέον, πρόσφερε στήριξη σε μια γκάμα φιλανθρωπικών οργανώσεων που προσφέρουν αγαθά πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, καθαριστικών, φαρμάκων, προστατευτικών μασκών και άλλων ειδών προσωπικής υγιεινής.

Σε δήλωσή της ανέφερε: “Οι έγχρωμες κοινότητες υποφέρουν σε εξαιρετικό βαθμό εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Πολλές οικογένειες ζουν σε περιοχές και σπίτια που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κοινότητες που ήδη είχαν έλλειψη σε πόρους για την εκπαίδευση, την υγεία και τη στέγαση, τώρα έρχονται αντιμέτωπες και με έναν σοκαριστικό ρυθμό λοιμώξεων και θανάτων. Επιπλέον, σε αυτές τις κοινότητες υπάρχει έλλειψη σε τεστ, ενώ δεν είναι εξασφαλισμένη η ισότιμη πρόσβαση στην υγεία”.

Σε online συναυλία το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι ο ιός στις ΗΠΑ σκοτώνει ανησυχητικά πολλούς μαύρους πολίτες.