Πόσο και για πόση ώρα μας προστατεύει το αντισηπτικό;

Πόσο «ασφαλείς» πρέπει να νιώθουμε με τα αντισηπτικά χεριών…;

Ο ερχομός της πανδημίας του κορονοϊού «εξαφάνισε» τα αντισηπτικά χεριών από τα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτό σημαίνει πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εναποθέτει σε αυτά τις ελπίδες του για την προστασία από τον ιό, όμως πόσο μας προστατεύει πραγματικά;

Πόσο διαρκεί η δράση τους;

Η δράση του αντισηπτικού τζελ, όπως και αυτή του σαπουνιού συνίσταται στο να εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς με τους οποίους έχουμε ήδη έρθει σε επαφή, οπότε το μυστικό βρίσκεται στη συχνή επανάληψη!

Παράλληλα, προκειμένου να είμαστε σίγουροι ότι πραγματικά εξοντώσει τα μικρόβια, θα πρέπει να έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ από 60% και πάνω.

Πιο αποτελεσματικό το σαπούνισμα των χεριών

Το καλό πλύσιμο των χεριών μας με νερό και σαπούνι είναι προτιμότερο. Να πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό, ώστε να δημιουργείται και περισσότερος αφρός, που βοηθά στην πιο αποτελεσματική απομάκρυνση των μικροοργανισμών. Ενώ, ακόμα ένα προσόν του σαπουνιού έναντι του αντισηπτικού είναι πως είναι πιο ήπιο για την επιδερμίδα μας.

Αν το δέρμα των χεριών μας “σκάσει” εξαιτίας του οινοπνεύματος που περιέχεται στα αντισηπτικά, δημιουργεί διόδους εισόδου του ιού στον οργανισμό μας. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, μην παραμελείτε τη σωστή ενυδάτωση των χεριών σας.