Συνεχίζει τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων η Τράπεζα Τροφίμων

Περισσότερα από 440.000 κιλά τροφίμων έχει συγκεντρώσει η Τράπεζα Τροφίμων από την αρχή του έτους, με την υποστήριξη 54 εταιρειών.

Τα τρόφιμα, σύμφωνα με την Τράπεζα Τροφίμων, έχουν διατεθεί σε 148 κοινωνικές δομές, ιδρύματα και συσσίτια, δίνοντας μια ανάσα ζωής και μία πνοή αισιοδοξίας σε περισσότερους από 38.000 συνανθρώπους μας, που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο εγχείρημα αυτό συμμετέχει η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων με διαρκείς δωρεές προϊόντων τροφίμων, αποτελώντας έναν αξιόλογο σύμμαχο, που ενδυναμώνει την προσπάθεια της Τράπεζας Τροφίμων.

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, η Τράπεζα Τροφίμων συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό της έργο, για να στηρίξει συνανθρώπους μας που υποφέρουν, τώρα ακόμη περισσότερο, σε συνθήκες απομόνωσης, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά την ανέχεια» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανταπόκριση όλων των εταιρειών είναι συγκινητική, ενώ περισσότερες δωρεές τροφίμων είναι προγραμματισμένες και για τις επόμενες ημέρες. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τους απλούς πολίτες που επίσης προσφέρουν από το υστέρημά τους για να ανακουφίσουν αυτούς που υποφέρουν περισσότερο. Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει πάντοτε καλύτερα και εμείς είμαστε διαρκώς παρόντες, βοηθώντας ακούραστα, όπου η ανάγκη μας καλεί» σημειώνεται σχετικά.