Ραγίζει καρδιές η μητέρα 8 παιδιών που δεν είχε να τα ταΐσει – Η αλληλεγγύη της κοινότητας τους έσωσε (vid)

Πολίτες στην Κένυα έσπευσαν να βοηθήσουν μία χήρα η οποία φαίνεται σε βίντεο να μαγειρεύει πέτρες για τα 8 παιδιά της θέλοντας να τα κάνει να πιστέψουν ότι ετοίμαζε φαγητό!

Πρόκειται για την Peninah Bahati Kitsao η οποία ζει στη Μομπάσα και ήλπιζε ότι τα παιδιά της θα κοιμηθούν ενώ περίμεναν το φαγητό τους…

Η μητέρα των 8 παιδιών συνήθιζε να πλένει ρούχα, όπως αναφέρει το BBC ωστόσο είναι δύσκολο πλέον να κάνει αυτή τη δουλειά καθώς οι άνθρωποι έχουν περιορίσει τις αλληλεπιδράσεις λόγω του κορωνοϊού.

Για τα δεινά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα, ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης γείτονάς της που είχε σοκαριστεί.

Αφού έδωσε συνέντευξη στο Κενυάτικο NTV, η χήρα έλαβε χρήματα μέσω κινητού τηλεφώνου και μέσω τραπεζικού λογαριασμού που της άνοιξαν καθώς η μητέρα των οκτώ δεν ξέρει να διαβάζει και να γράφει.

Η Kitsao έμεινα χήρα πέρυσι όταν ο σύζυγός της σκοτώθηκε από μία συμμορία. Ζει σε ένα σπίτι δύο υπνοδωματίων χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα, χαρακτήρισε τη γενναιοδωρία ως «θαύμα». «Δεν πίστευα ότι οι Κενυάτες μπορούν να είναι τόσο στοργικοί αφού έλαβα τηλεφωνήματα από όλη τη χώρα που με ρωτούσαν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν», είπε η χήρα μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tuko.

Μιλώντας στο NTV, η γυναίκα εξήγησε ότι δεν κατάφερε να «εξαπατήσει» τα παιδιά της. «Άρχισαν να μου λένε ότι ήξεραν ότι τους έλεγα ψέμματα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί δεν είχε τίποτα». Σύμφωνα με το NTV, γείτονας της πήγε να δει αν η οικογένεια ήταν καλά αφού άκουσε τα παιδιά να κλαίνε.