Κορονοϊός: Διαδικτυακός μαραθώνιος για να συγκεντρωθούν… δισεκατομμυρία για τη δημιουργία εμβολίου

Έναν “μαραθώνιο” δωρητών με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ για τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπειών κατά του νέου κορονοϊού, με τις πλούσιες χώρες να έχουν δεσμευθεί σε μια κοινή απάντηση στην κρίση, οργανώνουν παγκόσμιοι ηγέτες, από όλο τον κόσμο.

Ο μαραθώνιος αυτός οργανώνεται από την ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Σαουδική Αραβία και στόχος είναι η συγκέντρωση πόρων στη διάρκεια αρκετών εβδομάδων ή μηνών, χτίζοντας πάνω στις προσπάθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates και πλούσιων δωρητών.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε χαρακτηρίσει τη διαδικτυακή διάσκεψη δωρητών τον προηγούμενο μήνα “πραγματικό μαραθώνιο”, επισημαίνοντας ότι ένα εμβόλιο για την covid-19 είναι απαραίτητο “σε όλες τις γωνιές του κόσμου (…) σε προσιτή τιμή”.

Ο στόχος των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ένα αρχικό ποσό, με τη φον ντερ Λάιεν να επισημαίνει ότι οι χώρες θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα καθώς περνά ο καιρός.

Η Βρετανία θα πραγματοποιήσει άλλη μία διαδικτυακή διάσκεψη δωρητών στις 4 Ιουνίου!