Πραγματοποιήθηκε ο τελικός διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece

Πραγματοποιήθηκε ο βρίσκεται ο Online τελικός διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece.

Δέκα μαθητικές «επιχειρήσεις» διεκδίκησαν το πρώτο βραβείο στον Virtual & Live 15ο Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020». Ο διαδικτυακός διαγωνισμός μεταδόθηκε απ’ ευθείας στο www.jagreece.org και στα social media του JA Greece, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn και ΥouTube.

—Ο τελικός έγινε το πρωί της Παρασκευής —

Από τις 09:00 έως τις 14:00, οι 10 ομάδες θα πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις των «επιχειρήσεών» τους και θα δώσουν LIVE συνέντευξη στην κριτική επιτροπή. Μεταξύ 14:00 και 15:00 θα γίνει διάλειμμα και θα συνεδριάσει η κριτική επιτροπή για να βγάλει τα αποτελέσματα και στις 15:00 θα ξεκινήσει η τελετή των βραβεύσεων που θα ολοκληρωθεί στις 17:15. Το διαγωνισμό και την τελετή των βραβεύσεων θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος, υπεύθυνη επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιείται διαδικτυακά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους κριτές και τους προσκεκλημένους να συμμετέχουν με σύνδεση από τα σπίτια και τα γραφεία τους.

Τo πρώτο βραβείο θα απονείμει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς στις 17:00 θα γίνει σύνδεση με το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ανακοινώσει τη μαθητική «επιχείρηση» που κερδίζει το πρώτο βραβείο. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Το δεύτερο βραβείο θα απονείμει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, το τρίτο βραβείο η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και τα τέσσερα ειδικά βραβεία θα απονείμουν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχης Παλλήκαρης, ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν: Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος JA Greece – Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream, Αιμίλιος Κυριάκου, Αντιπρόεδρος JA Greece – Citi Country Officer, Corporate Banking Head Greece, Cyprus & Malta, Λεωνίδας Κανελλόπουλος Tαμίας JA Greece – Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Ματθαίος Σαράντος, Yπεύθυνος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Accenture.

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2020», ομάδες από 150 γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα και οι 10 προκρίθηκαν στον τελικό για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο.

Χορηγός επικοινωνίας είναι και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.