Τα κατάφεραν και τα μικρά χωριά της Πάφου! Αρωγή και αλληλεγγύη διευκόλυναν τους ηλικιωμένους

Το παράδειγμα των Δήμων Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς για σύσταση ειδικής υπηρεσίας που να παρέχει κατ’ οίκον φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα ή ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, την εποχή της πανδημίας, κατάφεραν να εφαρμόσουν και στη δική τους, μικρότερη κλίμακα, πολλά χωριουδιάκια της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PafosNet, οι αυξημένες ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων, ολοένα και γίνονταν πιο πιεστικές όσο περνούν οι μέρες της απαγόρευσης μετακινήσεων, πράγμα που επέβαλε σε κοινότητες ακόμη και με μικρό αριθμό κατοίκων ή πενιχρά μέσα στη διάθεση τους, να υλοποιήσουν ένα υποτυπώδες δίκτυο παροχής βοήθειας.

Για τον λόγο αυτό, μετά τις μεγάλες κυρίως κοινότητες της περιαστικής περιοχής Πάφου, και πολλές μικρότερες κοινότητες της επαρχίας έθεσαν σε λειτουργία κυρίως από την Μεγάλη Εβδομάδα ένα δίκτυο αρωγής σε αυτούς τους ομοχώριους τους, που εκ των πραγμάτων φάνηκε να δουλεύει πολύ ικανοποιητικά. Η εξυπηρέτηση αυτή αφορούσε στα πλέον επείγοντα ζητήματα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, δηλαδή της μεταφοράς ειδών σίτισης και φαρμακείου στα σπίτια τους.

Πλέον, αναμένεται να διαφανεί αν η πρώτη χαλάρωση των μέτρων που άρχισε σήμερα θα συντείνει και στην διευκόλυνση κατοίκων τέτοιων κοινοτήτων για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών τους ή αν θα χρειασθεί η συνέχιση της διαδικασίας που ακολούθησαν οι κοινοτικές αρχές μέχρι τώρα.