Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι σωτήρια και πρέπει να μας γίνει συνήθεια!

“Ευθύνη Ζωής” χαρακτήρισε η Γιάννα Αγγελοπούλου την εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την 1η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην ανοικτή πρόσκληση της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ανταποκρίθηκε πλήθος ανθρώπων και στην αιμοδοσία τελικά συμμετείχαν 176 εθελοντές, βάσει του ορίου που έθεσε το Ε.ΚΕ.Α. Η διαδικασία έγινε με προκαθορισμένα ραντεβού, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα επιβεβλημένα μέτρα ασφάλειας, στους συμμετέχοντες διατέθηκαν γάντια και μάσκες, ενώ σε όλο το χώρο υπήρχαν αντισηπτικά για ευρεία χρήση.

Στην ανακοίνωση της επιτροπής, υπογραμμίζεται ότι η διοργάνωση της αιμοδοσίας, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική βοήθεια όσων συνέβαλαν στη διεξαγωγή της.

Η επιτροπή ευχαριστεί θερμά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για την παραχώρηση του χώρου, και τις οργανώσεις Bloode, Ethelon, Let’sdoitGreece, τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» για τη συνολική τους υποστήριξη στη διοργάνωση της δράσης, την εταιρία TentStyle που παραχώρησε τις τέντες που στήθηκαν στο χώρο του μουσείου και την εταιρία Καραντίνος Α.Ε, η οποία προσέφερε τα φρούτα που δόθηκαν στους αιμοδότες.