Εθελοντική αιμοδοσία στις 15, 16 και 17 Μαΐου για τη δημιουργία Τράπεζας αίματος από την Περιφέρεια Αττικής

Κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

Στη δημιουργία Τράπεζας αίματος για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αποσκοπεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2).

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο και παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη Αττικής, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

«Να κάνουμε πράξη την προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια», τονίζει ο ίδιος.