Φεστιβάλ θεάτρου μέσω δωρεάν διαδικτυακών προβολών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μέσω διαδικτυακών προβολών, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η φετινή είναι η τρίτη κατά σειρά χρονιά που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, όμως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των εκτάκτων συνθηκών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την προσέλευση θεατών – κοινού στο θέατρο, το φεστιβάλ παρουσιάζεται διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr, μέσω 13 επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τρία έργα Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων: «Φαύστα» του Μπόστ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, το μονόπρακτο η «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Η προβολή των ανοιχτών προβών, αλλά και των τελικών παραστάσεων των τριών νεοελληνικών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ημέρες και ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας όλων όσοι το παρακολουθήσουν με τους συντελεστές.

Για το πρόγραμμα των προβολών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: https://www.dithepi.gr/el/dynamicsgreekspeechtheatre/3-2020