Στην «εποχή» του κορονοϊού μία νοσοκόμα μας μαθαίνει τι σημαίνει ανθρωπιά και «φιλότιμο»! (vid)

Μία νοσοκόμα που «παλεύει» μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, μας μαθαίνει τι σημαίνει ανθρωπιά και «φιλότιμο»!

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, το να είσαι νοσοκόμα κάνει λίγη διαφορά σε πιο μέρος του πλανήτη βρίσκεσαι. Οι συνθήκες «καραντίνας» και η «κοινωνική αποστασιοποίηση» έχει την ίδια βαρύτητα παντού.

«Είναι 98 ετών. Η απομόνωση και η μοναξιά ξεχειλίζουν με την μορφή χειμάρρου από δάκρυα κατά την επίσκεψη μου. Για έξι εβδομάδες δεν μπορεί να δει τον γιο και την κόρη της. Θέλει να πεθάνει. Λόγω της ηλικίας της η αναμονή είναι δυσβάσταχτη. Προσφέρθηκα να καλέσω τον γιο της μέσω FaceTime. Έβαλε ξανά τα κλάματα. Χρειαζόταν μια πραγματική αγκαλιά. Εγώ, μέσα στην προστατευτική μου στολή είπα, αρκετά. Έσκυψα προς το μέρος της, προς τα ορθάνοιχτα χέρια της. Τα τύλιξε γύρω μου τόσο σφιχτά. Παραβίασα τον κανόνα. Την αγκάλιασα κι εγώ όσο σφιχτά μπορούσα. Νιώσαμε κι οι δυο να επουλώνονται οι πληγές μας. Θα το έκανα ξανά. Οι γηραιότεροι σε κλειστές δομές περίθαλψης έχουν πολύ καιρό να αγγιχθούν και να αγκαλιαστούν. Και αυτό επιφέρει τον μαρασμό τους. Μια αγκαλιά αποτελεί ζωτικό μέρος της ζωής. Είναι μια ένδειξη ότι η αγάπη είναι υπέρ πάντων.

Μια νοσοκόμα.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είναι 98 ετών. Η απομόνωση και η μοναξιά ξεχειλίζουν με την μορφή χειμάρρου από δάκρυα κατά την επίσκεψη μου. Για έξι εβδομάδες δεν μπορεί να δει τον γιο και την κόρη της. Θέλει να πεθάνει. Λόγω της ηλικίας της η αναμονή είναι δυσβάσταχτη. Προσφέρθηκα να καλέσω τον γιο της μέσω FaceTime. Έβαλε ξανά τα κλάματα. Χρειαζόταν μια πραγματική αγκαλιά. Εγώ, μέσα στην προστατευτική μου στολή είπα, αρκετά. Έσκυψα προς το μέρος της, προς τα ορθάνοιχτα χέρια της. Τα τύλιξε γύρω μου τόσο σφιχτά. Παραβίασα τον κανόνα. Την αγκάλιασα κι εγώ όσο σφιχτά μπορούσα. Νιώσαμε κι οι δυο να επουλώνονται οι πληγές μας. Θα το έκανα ξανά. Οι γηραιότεροι σε κλειστές δομές περίθαλψης έχουν πολύ καιρό να αγγιχθούν και να αγκαλιαστούν. Και αυτό επιφέρει τον μαρασμό τους. Μια αγκαλιά αποτελεί ζωτικό μέρος της ζωής. Είναι μια ένδειξη ότι η αγάπη είναι υπέρ πάντων. Μια νοσοκόμα. #φιλότιμο #philotimo #filotimo #covidkindness

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #Philotimo | #Φιλότιμο (@philotimo_org) στις