Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου το Κέντρο Ημέρας «Ίριδα» ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Η Αμυμώνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 το Κέντρο Διημέρευσης «Ίριδα» της Αμυμώνης επαναλειτουργεί!

Σύμφωνα με την ΕγκύκλιοΔ11/Φ.29/Γ.Π.οικ. 19881/691/22.5.2020 πραγματοποιείται «Επαναλειτουργία δομών ανοικτής φροντίδας, Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ)» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μετά από δυόμισι μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Αμυμώνη είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει απολύμανση με τη μέθοδο της νεφελοποίησης σε όλους τους χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων της Αμυμώνης στο Ελληνικό έχουν ήδη διενεργηθεί προληπτικές εξετάσεις από κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. στα παιδιά και τους εργαζόμενους της Σ.Υ.Δ. «Λίλιαν Βουδούρη», ενώ το πρωί της Δευτέρας 1ης Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες εξετάσεις για τα παιδιά της «Ίριδας» και τους εργαζόμενους όλων των δομών της Αμυμώνης έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες σε γονείς, εκπαιδευτές, συνοδούς και οδηγούς σχολικών λεωφορείων σχετικά με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων για την τήρηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί έχει εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα υλικού υγειονομικής προστασίας όπως μάσκες και ασπίδες προστασίας, απολυμαντικά διαλύματα, γάντια, ατμοκαθαριστές κλπ.

Επανασχεδιάζουμε τα προγράμματά μας με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών και των εργαζομένων μας. Συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με όραμα και ελπίδα για το μέλλον!