Έγινε η πρώτη αιμοδοσία για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Αιμοδοσία της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής για τη δημιουργία τράπεζας αίματος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων και η Ένωση Αξιωματικών Αττικής, το Σάββατο 30 Μαΐου 2020, στο Εντευκτήριο των Βουλευτών, στο Μέγαρο της Βουλής.

Πρόκειται για την πρώτη αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, η οποία στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς συγκεντρώθηκαν 132 φιάλες αίματος, ενώ πολλοί αστυνομικοί προσήλθαν αλλά δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν λόγω παρέλευσης της καθορισμένης ώρας λήξης της αιμοδοσίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Φρούραρχο και τον Υποφρούραρχο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής, Αστυνομικό Διευθυντή Φώτιο Ντουΐτση και Αστυνομικό Διευθυντή Αθανάσιο Κάμπρα, αντίστοιχα.

Την αιμοληψία διεξήγαγε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας με κλιμάκιο νοσηλευτών και ιατρών, παρουσία του Προέδρου του, ιατρού Παναγιώτη Κατσίβελα.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για την υποστήριξη της αιμοδοσίας και την παραχώρηση του Εντευκτηρίου των Βουλευτών για τη διεξαγωγή της.