Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στα Χανιά

Συνεχίζεται και σήμερα η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε την Τετάρτη στα Χανιά.

Το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς έστειλαν σήμερα όσοι συμμετείχαν στην δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιείται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιείται πανελλαδικά με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώνεται και στα Χανιά με την συνδρομή της οργάνωσης, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που διαθέτει τις κινητές του μονάδες, για τις ανάγκες της αιμοδοσίας.

Κατά την πρώτη ημέρα της δράσης, που θα συνεχιστεί και αύριο στα Χανιά, υπήρξε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σύνδεση με τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της προσφοράς αίματος και συνεχάρη όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια, που«αγκάλιασε» το σύνολο των τοπικών φορέων.

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος της οργάνωσης στα Χανιά, Νίκος Τριανταφύλου, είπε ότι «η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης είναι πολύ σημαντική» ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη, λόγω του κορονοϊού, εποχή.

Από την πλευρά του αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μάνος Μπολώτης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της προσπάθειας και τόνισε ότι είναι ανάγκη «να γίνει συνήθεια σε όλους μας η εθελοντική αιμοδοσία».

Στον χώρο της αιμοδοσίας βρέθηκαν ακόμα εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, αντιδήμαρχοι, ενώ μεταξύ αυτών που έδωσαν αίμα ήταν αθλητές και στελέχη της ΠΑΕ Χανίων.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, η δράση θα πραγματοποιηθεί και στο Ρέθυμνο.