Άνοιξε ο νέος κύκλος Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Online εκπαίδευση και συμβουλευτική στο νέο κύκλο ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη εκφράζει το όραμα του Ιδρύματος για μία δυναμική Κοινωνία των Πολιτών που δρα, επηρεάζει, παρεμβαίνει. Πρόκειται για ένα βραβευμένο hub που προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση.

Από την ίδρυσή του το 2017 έχει στηρίξει περισσότερες από 600 διαφορετικές κοινωφελείς
ομάδες και οργανώσεις. Στρατηγικοί Εταίροι της πρωτοβουλίας είναι ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η δράση του Social Dynamo χωρίζεται σε εξάμηνους κύκλους φιλοξενίας και ενδυνάμωσης ομάδων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Ο νέος κύκλος ξεκινά τον Ιούνιο, προσαρμόζεται στην επικαιρότητα και πραγματοποιείται για πρώτη φορά διαδικτυακά – με τις υπηρεσίες του Social Dynamo να προσφέρονται σε online συνεδρίες και τις εκπαιδεύσεις σε μορφή webinars – και είναι ανοικτός σε οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία γνωριμίας και δικτύωσης ανάμεσα σε οργανώσεις που έχουν παραπλήσιο αντικείμενο εργασίας, όμως εργάζονται σε απομακρυσμένα μεταξύ τους μέρη της Ελλάδας.

Το περιεχόμενο του νέου κύκλου ενδυνάμωσης της ΚτΠ του Social Dynamo ακολουθεί
συμβολικά την πορεία εξέλιξης μιας οργάνωσης με κάθε μήνα να περιλαμβάνει ένα διαφορετικό θέμα οργανωσιακής ανάπτυξης: Στρατηγική και Σχεδιασμός (Ιούνιος), Διαχείριση ΜΚΟ & Διαχείριση ανθρώπινου Δυναμικού (Ιούλιος), Επικοινωνία (Σεπτέμβριος), Οικονομική βιωσιμότητα & εξεύρεση πόρων (Οκτώβριος), Διαχείριση Έργου (Νοέμβριος), Αξιολόγηση και μέτρηση αντίκτυπου (Δεκέμβριος).

Οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν όσα εργαστήρια και συμβουλευτικές σχετίζονται με τις δικές τους ανάγκες και προτεραιότητες. Η εγγραφή για την εκάστοτε δράση πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του Social Dynamo από τις πρώτες μέρες του αντίστοιχου μήνα.

Για να γνωρίσετε καλύτερα το Social Dynamo και να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμά του επισκεφθείτε το www.socialdynamo.gr.