Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: «Ας κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της αλληλεγγύης»

«Ας κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα – σώζουμε ζωές».

Στη σημασία που έχει η εθελοντική αιμοδοσία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

«Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και οι Έλληνες ενωμένοι ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του και συμπληρώνει «Ας κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα – σώζουμε ζωές!».

«Δώσε Αίμα – Δώσε Ζωή».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε σχόλιό του στο twitter, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε αυτούς που ακόμα και μέσα στην πανδημία συνεχίζουν να δίνουν αίμα, να δίνουν ζωή για έναν κόσμο πιο υγιή. Καλούμε όποιον μπορεί, να προσφέρει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Οι ανάγκες είναι πραγματικά μεγάλες».

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών: «Κάνε τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος. Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές», το μήνυμα του ΕΟΔΥ

Ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους εθελοντές, μη-αμειβόμενους αιμοδότες, εορτάζεται στις 14 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών. «Για τη μέγιστη προσφορά τους στην αξία της ζωής  και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία, ως αναπόσπαστο μέρος της καθολικής υγειονομικής κάλυψης και βασικό συστατικό ενός αποτελεσματικού συστήματος  υγείας» όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του για τη σημερινή ημέρα ο ΕΟΔΥ.

Το θέμα της εκστρατείας για την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών είναι «Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές» με το σύνθημα «Δώσε αίμα και κάνε τον κόσμο έναν υγιέστερο χώρο».

«Η ιδέα είναι να επικεντρωθούμε στη συμβολή κάθε μεμονωμένου δωρητή για τη βελτίωση της υγείας των υπολοίπων στην κοινότητα. Η αιμοδοσία είναι απαραίτητη σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ατόμων και των κοινοτήτων σε ασφαλές και ποιοτικά εγγυημένο αίμα και προϊόντα αίματος, τόσο υπό κανονικές όσο και υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Μέσω της εκστρατείας, καλούμε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μπορούν να σώζουν ζωές μέσω της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.