Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές δημοτικού από το δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης, με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη μου – 2020», θα υλοποιήσει και αυτή τη χρονιά, ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δυο περιόδους και θα φιλοξενήσει μέχρι 120 παιδιά σε κάθε περίοδο: 29/06 -10/07/2020 (Α΄ Περίοδος) , 13/07 – 24/7/2020 (Β΄ Περίοδος), ενώ θα διεξαχθεί στους χώρους του Δημοτικού Γυμναστηρίου “Πλάτων”, του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» και του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας. Η προσέλευση των παιδιών είναι στις 8.00 το πρωί και η αναχώρησή τους στις 13.30 το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε σχετική δήλωση επισημαίνει πως βασική προτεραιότητα των δράσεων της δημοτικής αρχής είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους, αναφέροντας: «Αν και η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξακολουθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδιού και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια πραγματική υπερπροσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη μου» να λειτουργήσει και φέτος όσο το δυνατό καλύτερα.» Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη τόνισε ακόμα πως: «το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να υποβάλλει τις αιτήσεις (έντυπο αίτησης και έντυπο συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Δήμου) μαζί με τα δικαιολογητικά στο τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (Κέντρο Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, Νίκαια), τηλ.: 210 4919947 & 210 4911257 και για τις δύο περιόδους, έως Παρασκευή 19 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.